Premiere på nyt fritidshus fra EBK
Strandlyst - klassisk nostalgi og moderne individualisme

Danskerne ønsker i højere grad sommerhuse, som emmer af nostalgi og forgange somre, når de holder fri. Derfor har EBK skabt det nye fritidshus – Strandlyst – som er indbegrebet af det klassiske sommerhus. Men med masser af moderne komfort og mulighed for helt individuel indretning. I Pinsen er der premiere på Strandlyst-serien på EBKs permanente udstillinger.

Er du til sommerhusromantik, som emmer af klassisk design? Så er EBKs nye fritidshus, Strandlyst, det helt rigtige valg. Med sine småsprossede vinduer og sit afvalmede tag er Strandlyst indbegrebet af det fritidshus, som de fleste af os kender det fra vores barndoms somre. I det ydre byder Strandlyst på et flot, arkitektonisk spil mellem de hvidmalede, småsprossede vinduer, de sorte trævægge og det sorte afvalmede tag. Samtidig falder Strandlyst smukt ind i terrænet.

Indenfor skaber de småsprossede vinduer en hyggelig og lidt privat atmosfære. Men samtidig åbner de småsprossede dobbeltdøre i stuen huset op mod omgivelserne og giver netop den sammenhæng mellem ude- og indeliv, der er selve kernen af sommerhuslivet. Strandlyst har et lyst indre og loft til kip, som alle EBKs klassiske fritidshuse. Men det afvalmede tag giver en anderledes mere intim rumfornemmelse.

Det store udhæng og den tilbagetrukne facade skaber en smuk verandalignende overdækning langs facaden. Den delvis overdækkede træterrasse fungerer som en naturlig forlængelse af husets indre og er perfekte til sommeraftenerne, når duggen er faldet.
”For et par år siden var der en tendens til, at folks hverdagshuse og fritidshuse stilmæssigt smeltede lidt sammen. Men i dag vil folk gerne have mere klassisk sommerhusnostalgi, når de holder fri,” fortæller Dorte Keinicke Bastved, projekt controller fra EBK og fortsætter: ”Mange har oplevet at holde ferie i et træsommerhus fra første halvdel af 1900-tallet – som findes i de helt klassiske sommerhusområder i bl.a. Søndervig ved Vesterhavet og Tisvilde i Nordsjælland. Derfor udviklede vi fritidshuset Strandlyst. Navnet ”Strandlyst” er også et, som man ofte finder på væggen af netop disse ældre sommerhuse.

Individuel og eksklusiv indretning
Strandlyst-fritidshuset kombinerer klassisk nostalgi med moderne indretning samt lækre materialer. Serien består af tre husstørrelser – på henholdsvis 71, 78 og 121 m2 – der alle er bygget op omkring en gennemlyst stue i åben forbindelse med køkken-alrummet og det lækre terrassemiljø udenfor. Rummet er husets hjerte og stedet, hvor du virkelig kan nyde samværet med både familie og venner. I Strandlyst 120 har soveværelset et walk-in closet. Det lækre badeværelse har spapool. Der findes to dejlige værelser, gæstebad og et praktisk bryggers. Strandlyst-huset er overalt holdt i naturens bedste og mest holdbare materialer. Der er lyse trægulve i sove- og opholdsrum. HTH-elementer og Siemens hvidevarer i køkkenet.

I denne eksklusive husserie er indretningen fleksibel, og EBK har lagt op til særtilpasning, så du kan få det præcis, som du vil have det. Måske ønsker du et ekstra gæsteværelse? Eller f.eks. sauna i badeværelset? Samtidig hjælper EBK dig med at få det meste ud af dit udeliv. Hvad med et udekøkken, så du kan lave mad under åben himmel? Eller en udendørsbrus til at skylle saltet og sandet af kroppen efter dagen på stranden. Til de tidlige forårsdage og lune efterårsdage er den lukkede solgård optimal.

”Boligen – også fritidshuset – viser, hvem vi er. Og vi bruger meget tid der. Så naturligvis skal vi have mulighed for at afspejle vores personlighed i omgivelserne og indrette os, så vi har det mest komfortabelt, når vi har fri. Og vi er jo alle individer med forskellige behov. Derfor tilbyder EBK en meget fleksibel indretning inde såvel som ude”, fortæller Dorte Keinicke Bastved, projekt controller fra EBK.