EBKPhoneMenuIcon
HUSE HVOR FAMILIER TRIVES
www.ebk.dk »

Hvad koster det at bygge sommerhus? 

Prisen på at bygge et nyt sommerhus afhænger af husets størrelse, stil og materialer - og om du ønsker at bygge selv eller foretrækker et færdigbygget, arkitekttegnet og nøglefærdigt sommerhus. I denne guide får du eksempler på priser og vores anbefalinger til, hvad du bør være opmærksom på.


Hvad må dit nye sommerhus koste? 


Det er let at forelske sig i sommerhuslivet og drømmen om at købe nyt sommerhus. Dit hjerte og din mavefornemmelse er bestemt også vigtige pejlemærker, når du skal vælge det rigtige sommerhus for dig. Men inden, du begynder at indrette og fokusere på en masse skønne detaljer, er det vigtigt, at du finder ud, hvor meget dit sommerhus egentlig må koste. 


Vi anbefaler, at du starter med at kontakte din bank, så du ved, hvad du må købe sommerhus for. På den måde er det let at slå til, når du ser en byggegrund eller et nedrivningsklart sommerhus i det område, hvor du gerne vil nyde dit dejlige sommerhusliv. 


Derudover er det lettere for os at guide dig i, hvilken hustype der harmonerer bedst med dit budget og din stil. Vores mål er nemlig at bygge et sommerhus, der passer til dig - ikke til alle andre.


Kunne du tænke dig et gratis grundtjek?

Se aktuelle sommerhusgrunde til salg

Hvad må dit nye sommerhus koste?

Hvilken byggeform passer til dig?


Derudover skal du gøre op med dig selv, om du foretrækker Medbyg eller Nøglefærdig som byggeform.

Er du gør-det-selv typen?
Vil du gerne holde budgettet nede? Så er Medbyg løsningen for dig. Vi står for fundamentet og afleverer huset komplet færdiggjort udvendig på nær montage af underbeklædning i udhænget og malerarbejde. Du står for el, VVS, flisearbejde, malearbejde og al inventar. Vi leverer materialerne i tilskåret eller forarbejdet form. Alt i alt en løsning til dig, der gerne vil bygge sommerhus selv, men tøver med at tage ansvaret for at opføre et helt hus på egen hånd.

Se forskellen på ydelser i Medbyg og Nøglefærdig


Foretrækker du fuld komfort og tryghed fra starten?
Ønsker du, at erfarne håndværkere bygger dit sommerhus fra inderst til yderst? Så er Nøglefærdig løsningen for dig. Alt er færdigt og indflytningsklart – selv garderobeskabene skal du ikke bekymre dig om at samle eller finde brugsvejledningerne på.

Derfor vælger 9 ud af 10 et nøglefærdigt hus

Indtast prisniveau og få vist hustyper 

Bestil prislisteHvilken byggeform passer til dig?

Hvor meget kan du spare ved at bygge sommerhus selv?


Hvis du vælger Medbyg som byggeform hos EBK HUSE, sparer du en del penge sammenlignet med et færdigbygget og indflytningsklart sommerhus. Du skal dog huske at tage dit timeforbrug med i dine overvejelser – vi har sågar haft tømrere og malere som kunder, der har foretrukket bekvemmeligheden ved, at vores erfarne montører og malere har opført deres sommerhus.


Endelig er det måske også vigtigt for dig at vide, hvornår dit sommerhus er færdigbygget? Hvis du vælger et nøglefærdigt hus, garanterer vi, at du kan flytte ind til den aftalte tid.

Hvis du gerne vil spare penge på at bygge nyt sommerhus, kan du overveje at gå ned i antallet af kvadratmeter eller måske vente med den helt store drømmeterrasse til senere, når der er råd til den. En god tommelfingerregel er, at du gerne skal kunne se dig i huset tre-fem år frem, da der altid er nogle omkostninger ved at købe og sælge.

Det vigtigste er råd er dog, at du ikke går på kompromis med kvaliteten i dit valg af materialer fra starten. På den måde er du garanteret, at dit sommerhus holder mange år frem. Det er også en af pointerne ved at købe et nyt sommerhus frem for et gammelt – du får holdbarhed og tryghed, kender estimatet på udgifter til dit energiforbrug og ved, at der venter minimal vedligeholdelse forude.


Se vores billigste hustype her


Arkitekt Jørgen Raagart fortæller om hustypen KOMPAKT

Hvordan finansierer du køb af nyt sommerhus?


Du kan finansiere dit køb af sommerhus på utallige måder. Den endelige finansiering afhænger naturligvis af prisen på sommerhuset og dit lånebehov. 

Hvor meget kan du låne til at købe sommerhus?

Du kan maksimalt låne op til 75 procent til et sommerhus gennem et realkreditlån. De resterende 25 procent skal du typisk have sparet op, men en del kan ofte også finansieres med et almindeligt banklån. Hvis du har en friværdi i din nuværende bolig, kan du også vælge at konvertere til en tillægsbelåning, der kan finansiere din sommerhusdrøm. 


Et realkreditlån til sommerhus fås med både fast og variabel rente, med og uden afdragsfrihed og med forskellige løbetider. Nogle vælger fast rente på lånet til sommerhuset, hvis de har variabel rente på ejerboligen for at udjævne risikoen. Andre gør det lige omvendt. Hvad der giver bedst mening for dig, afhænger af din økonomi og risikovillighed – og naturligvis også din banks anbefaling. 

Skal vi hjælpe med at regne på din sommerhusdrøm?

Hvorfor vil bankerne låne flere penge til nyt sommerhus?

Bankerne vil typisk låne dig flere penge til at købe et nyt sommerhus frem for et gammelt, fordi det er lettere at forudsige økonomien i et moderne, energisikret og vedligeholdelsesfrit hus. De højere driftsomkostninger og uforudsete udgifter ved et ældre sommerhus gør, at du ofte kan købe et nyt sommerhus til en højere pris og alligevel ende med den samme eller endnu lavere totalomkostning som ved at købe et gammelt sommerhus.

Hvad skal du være opmærksom på ved køb af delesommerhus?

Flere vælger at købe sommerhus i fællesskab med venner og familie. Her kan det ofte være en fordel, hvis begge parter er kunder i samme bank, men det er naturligvis ikke et krav.


Med et fælleskøb er I ikke blot flere om at dele investeringen, I er også flere til at dele udgifterne til drift og vedligeholdelse. Det gør, at I ofte har råd til at købe et sommerhus med en bedre beliggenhed.

Husk, det er altid fornuftigt at udarbejde en samejeaftale. Så har I altid rene linjer for brug, vedligeholdelse og overdragelse, så I ikke skal bekymre jer om det.

Guide: Sådan køber I sommerhus i fællesskab

Har du set vores ONV delesommerhus?

Har du overvejet at leje dit sommerhus ud?

Selv med lave renter kan det være attraktivt at få et tilskud til de faste udgifter som sommerhusejer. Hvis du lejer dit sommerhus ud gennem bureau, er de første 43.200 kroner af din lejeindtægt skattefrie. Hvis du lejer ud på egen hånd, er det årlige skattefrie beløb 11.900 kroner.

Hvordan finansierer du køb af nyt sommerhus?Køb sommerhus inden du fylder 60 år


Nogle banker er tilbageholdende med at låne penge til at bygge nyt sommerhus, hvis du er fyldt 60 år. Årsagen er, at Finanstilsynet har defineret rammen for udlån til pensionister og kommende pensionister. Med andre ord kan du risikere at få et nej, selvom du måske allerede har en høj friværdi i din helårsbolig. 


Men banker og realkreditinstitutioner tolker rammerne forskelligt. Derfor kan det kan være en god idé at kontakte et andet pengeinstitut, hvis du får et nej det første sted.

Køb sommerhus inden du fylder 60 år

Hvad er med i tilbuddet på et nyt sommerhus?


Når du har valgt din hustype og fundet din grund, og vores byggerådgiver har tjekket forholdene, får du et konkret tilbud på det samlede byggeprojekt, så du har komplet overblik over din økonomi og dit budget. 


Måske ønsker du at opgradere med ovenlys eller direkte udgang til et udendørsbad fra soveværelset? Måske ønsker du at få flyttet en væg? Måske ønsker du en større terrasse? Alt er muligt, og vi tager det hele med i tilbuddet sammen med en pris på nedrivning af det gamle sommerhus, hvis der er sådan et på grunden. Vi tager naturligvis også en vurdering af jordbundsforhold og terrænforhold med, så du har den fulde tryghed.


Book et uforpligtende rådgivningsmøde
Læs om vores Prisgaranti PLUS

Hvad er med i tilbuddet på et nyt sommerhus?

Hvornår skal du betale for et nyt sommerhus? 


Når du køber sommerhus hos EBK HUSE, betaler du kun 2,5 procent, når du skriver under. Dog minimum 50.000 kroner. Resten af beløbet forfalder først på afleveringsdagen.


Hvis kontraktsummen er over 2.000.000 kroner, eller du vælger et arkitektprojekt, aftaler vi en rateplan. 


Du betaler først, når du flytter ind 
Prisgaranti PLUS

Hvornår skal du betale for et nyt sommerhus?

Hvad koster et nøglefærdigt sommerhus?

Vores kunder siger...
"
Kundehistorie Overskrift
De er vildt professionelle
Testimonials-Udtalelse:
”Alt kører fra du sætter din underskrift. De er vildt professionelle. Så du kan blot nyde livet, mens andre har alle bekymringerne og bygger for dig.”
Kundehistorie Kundenavn
Anders Nygaard
Name:
Hirseholm
Testimonials-Vis-Link-Til-Hustype
"
Kundehistorie Overskrift
Nu kan vi bare holde ferie
Testimonials-Udtalelse:
”Selvom der er masser af charme og hygge ved et ældre sommerhus, er det ikke fedt at skulle bruge sin ferie på at renovere og vedligeholde.”
Kundehistorie Kundenavn
Allan Nielsen
Name:
Musholm FRI
Testimonials-Vis-Link-Til-Hustype
"
Kundehistorie Overskrift
Sommerhus til fair pris
Testimonials-Udtalelse:
”Vi har været meget tilfredse med forløbet. EBK HUSE bygger flotte huse til en fair pris.”
Kundehistorie Kundenavn
Ann Kraglund
Name:
Musholm FRI
Testimonials-Vis-Link-Til-Hustype
"
Kundehistorie Overskrift
Alle bekymringer forsvandt
Testimonials-Udtalelse:
”Vi troede, vi skulle renovere. Men sikke en opgave! Hele tiden forhindringer og spørgsmål, der skabte en enorm usikkerhed. Det var utroligt opslidende. Efter et par år med nytteløse møder med flere arkitekter valgte vi at fjerne det gamle og bygge et nyt, nøglefærdigt hus fra EBK. Herefter gik det stærkt.”
Kundehistorie Kundenavn
Bettina Nygaard
Name:
Hirseholm
Testimonials-Vis-Link-Til-Hustype
"
Kundehistorie Overskrift
Alle forventninger blev indfriet
Testimonials-Udtalelse:
”Fra vi skrev under er alt forløbet præcis som aftalt – og jeg må indrømme, at jeg havde store forventninger.”
Kundehistorie Kundenavn
Ivan Eltoft Nielsen
Name:
ONV living
Testimonials-Vis-Link-Til-Hustype
"
Kundehistorie Overskrift
Problemfrit at bygge sommerhus på Samsø
Testimonials-Udtalelse:
”Vi forelskede os i Østerstrand på Samsø og drømte om at bygge sommerhus her for at få fred, ro og plads til alle – og det har vi fået. Vi er så glade for vores hus. EBK HUSE sørgede for, at alt er forløbet problemfrit. Vi havde ingen betænkeligheder ved at bygge på en ø, og det behøver andre heller ikke at have.”
Kundehistorie Kundenavn
Jørgen Dreyer
Name:
Hyllingeriis
Testimonials-Vis-Link-Til-Hustype
"
Kundehistorie Overskrift
Håndværkerne sendte billeder
Testimonials-Udtalelse:
”Vi har følt os trygge hele vejen i processen og altid fået hurtige svar. Selv håndværkerne sendte os løbende billeder af byggeriet. Alt har været meget professionelt.”
Kundehistorie Kundenavn
Allan Nielsen
Name:
Musholm FRI
Testimonials-Vis-Link-Til-Hustype
"
Kundehistorie Overskrift
Solidt arbejde hele vejen
Testimonials-Udtalelse:
”Alt var transparent og solidt gennemarbejdet.”
Kundehistorie Kundenavn
Grete Westh
Name:
Hirseholm
Testimonials-Vis-Link-Til-Hustype
"
Kundehistorie Overskrift
Geniale individuelle løsninger
Testimonials-Udtalelse:
”Det fine ved Fjordhuset er, at selvom det er et arkitekttegnet typehus, har du mulighed for at vende modulerne, så det passer til dine behov. Det er genialt.”
Kundehistorie Kundenavn
Tom Lund
Name:
Fjordhuset
Testimonials-Vis-Link-Til-Hustype
"
Kundehistorie Overskrift
Tryg og effektiv byggeproces
Testimonials-Udtalelse:
”Det har været så dejlig nemt. En effektiv byggeproces og en god dialog hele vejen igennem. EBK HUSE er fyldt med ene gode personer, og vi har fået sådan et flot hus.”
Kundehistorie Kundenavn
Lene og Thomas Thorndall Larsen
Name:
Musholm FRI
Testimonials-Vis-Link-Til-Hustype
"
Kundehistorie Overskrift
Ingen kedelige overraskelser
Testimonials-Udtalelse:
”Man hører ofte om byggeprocesser, der går galt. Hvor parterne taler forbi hinanden og fejl opstår. Her har der været en god dialog hele vejen og ingen kedelige overraskelser. Alt er gået lige efter bogen, og vi har fået svar på alt.”
Kundehistorie Kundenavn
Bjarne Crone Mortensen
Name:
Fri arkitektur
Testimonials-Vis-Link-Til-Hustype
"
Kundehistorie Overskrift
Lækkert at designe selv
Testimonials-Udtalelse:
”Vi faldt for muligheden for at customize et typehus af træ. Det var lige os.”
Kundehistorie Kundenavn
Tina Lund
Name:
Musholm FRI
Testimonials-Vis-Link-Til-Hustype
"
Kundehistorie Overskrift
Plads til fællesskab og privatliv
Testimonials-Udtalelse:
”Fjordhuset lægger op til fællesskab. Vi nyder det store køkkenalrum med familie og venner, men har stadig private rum til alle.”
Kundehistorie Kundenavn
Tom Lund
Name:
Fjordhuset
Testimonials-Vis-Link-Til-Hustype
"
Kundehistorie Overskrift
Vildt dygtig og grundig
Testimonials-Udtalelse:
Vi var til materialevalgsmøde med Julie i tirsdags. Hun er vildt dygtig, grundig og fandt en masse fede løsninger til vores nye sommerhus.
Kundehistorie Kundenavn
Christina og Per
Name:
Strandlyst
Testimonials-Vis-Link-Til-Hustype
"
Kundehistorie Overskrift
Du kan roligt stole på EBK HUSE
Testimonials-Udtalelse:
”Vi har virkelig kun positivt at sige. Alt er forløbet som aftalt, og priserne holdt - selv i en svær tid.”
Kundehistorie Kundenavn
Jørgen Dreyer
Name:
Hyllingeriis
Testimonials-Vis-Link-Til-Hustype
"
Kundehistorie Overskrift
Indretningsrådgiveren er dygtig
Testimonials-Udtalelse:
”Indretningsrådgiveren var virkelig dygtig. Hun gav kvalificeret modspil og sørgede for, at der var en rød tråd i det look, vi ønskede os. Hun var en stor inspirationskilde og er årsagen til at vi har fået den fine balance mellem lethed og nostalgi.”
Kundehistorie Kundenavn
Karin og Peter
Name:
Musholm FRI
Testimonials-Vis-Link-Til-Hustype
"
Kundehistorie Overskrift
100% kvalitet
Testimonials-Udtalelse:
”Summen af et hus fra EBK HUSE er kvalitet”
Kundehistorie Kundenavn
Tom Lund
Name:
Musholm FRI
Testimonials-Vis-Link-Til-Hustype
"
Kundehistorie Overskrift
Fuld tillid fra start til slut
Testimonials-Udtalelse:
”Vi har haft fuld tillid til hele processen og sidder tilbage med følelsen af et absolut fornuftigt og godt køb.”
Kundehistorie Kundenavn
Ole Møller Andersen
Name:
Testimonials-Vis-Link-Til-Hustype
"
Kundehistorie Overskrift
Showroomet hjalp vores valg
Testimonials-Udtalelse:
”Jeg elskede deres showroom, hvor jeg kunne få lov til at fornemme materialerne. Se de forskellige typer af brædder og fliser. Mærke de forskellige håndtag på skufferne. Og så videre. Det gjorde beslutningsprocessen meget lettere.”
Kundehistorie Kundenavn
Tina Lund
Name:
Musholm FRI
Testimonials-Vis-Link-Til-Hustype
"
Kundehistorie Overskrift
Dejligt med en tryg løsning
Testimonials-Udtalelse:
”Vi valgte en totalløsning, hvor vi fik EBK til at stå for det hele. De ryddede det gamle hus og tog sig af alt i processen. Fra vi skrev under er alt forløbet præcis som aftalt – og jeg må indrømme, at jeg havde store forventninger.”
Kundehistorie Kundenavn
Ivan Eltoft Nielsen
Name:
ONV living
Testimonials-Vis-Link-Til-Hustype
"
Kundehistorie Overskrift
God rådgivning hele vejen
Testimonials-Udtalelse:
”De er utroligt gode til at guide dig undervejs.”
Kundehistorie Kundenavn
Anders Nygaard
Name:
Hirseholm
Testimonials-Vis-Link-Til-Hustype
"
Kundehistorie Overskrift
Huset var færdigt før deadline
Testimonials-Udtalelse:
”Vi skrev under i oktober og håbede på, at huset var klar sommeren efter. Men allerede i januar fik vi at vide, at huset var færdigt. Vi var målløse.”
Kundehistorie Kundenavn
Allan Nielsen
Name:
Musholm FRI
Testimonials-Vis-Link-Til-Hustype
"
Kundehistorie Overskrift
Arkitekttegnet hus til fair pris
Testimonials-Udtalelse:
”Hos EBK får du virkelig en effektiv byggeproces og et arkitekttegnet sommerhus til en rimelig pris.”
Kundehistorie Kundenavn
Ivan Eltoft Nielsen
Name:
ONV living
Testimonials-Vis-Link-Til-Hustype
"
Kundehistorie Overskrift
Pertentlige håndværkere
Testimonials-Udtalelse:
”Alt kørte problemfrit - det har været den letteste og bedste proces. Håndværkerne var også altid imødekommende, hvis vi kom uanmeldt forbi. Det var sådan en fornøjelse at se, hvordan de behandlede vores hus med pertentlighed og respekt.”
Kundehistorie Kundenavn
Bettina Nygaard
Name:
Hirseholm
Testimonials-Vis-Link-Til-Hustype
"
Kundehistorie Overskrift
Kærlighed ved første blik
Testimonials-Udtalelse:
”Da vi så Musholm FRI, var vi slet ikke i tvivl. Det var bare vores hus. Det passede nøjagtigt til vores behov. Der har ikke været en eneste tilpasning - kun tilkøb af en større terrasse, en hems og et vildmarksbad.” 
Kundehistorie Kundenavn
Lene og Thomas Thorndall Larsen
Name:
Musholm FRI
Testimonials-Vis-Link-Til-Hustype
"
Kundehistorie Overskrift
Vi fik meget for pengene
Testimonials-Udtalelse:
”Vi kunne godt lide den enkle og funktionelle stil – og prisen var virkelig attraktiv.”
Kundehistorie Kundenavn
Arne West
Name:
Hirseholm
Testimonials-Vis-Link-Til-Hustype
"
Kundehistorie Overskrift
Den bedste planløsning af alle
Testimonials-Udtalelse:
”Der er en rigtig god planløsning i husene fra EBK – og vi har sammenlignet med alle.”
Kundehistorie Kundenavn
Karin og Peter
Name:
Musholm FRI
Testimonials-Vis-Link-Til-Hustype
"
Kundehistorie Overskrift
Vores venner fik ret
Testimonials-Udtalelse:
”Alle i vores netværk anbefalede EBK HUSE og havde kun godt at sige – det kan vi kun bekræfte.”
Kundehistorie Kundenavn
Gerda Christensen
Name:
Hyllingeriis
Testimonials-Vis-Link-Til-Hustype
"
Kundehistorie Overskrift
Nul uventede omkostninger
Testimonials-Udtalelse:
”Vi kiggede bevidst efter et sommerhus med lav vedligeholdelse og ingen uventede omkostninger.”
Kundehistorie Kundenavn
Ole Møller Andersen
Name:
Testimonials-Vis-Link-Til-Hustype
popup-plus
Top overskrift popup:
Grundighed fra første møde
Ikon:
popup-hent-prisliste
Action - Overskrift:
HVILKET HUS PASSER TIL MIG?
Action - Tekst:
Få svaret på et møde med vores dygtige rådgivere i udstillingen eller på teams.
Samlet link:
Samlet link-Popup:
Til toppen